Domotica

De vraag naar comfort en bedieningsgemak wordt steeds groter. Niet alleen in een woning maar ook in een kantoor/bedrijfsgebouw. Het gebruik van domotica kan voor deze vraag een uitkomst bieden.

 

De toepassing mogelijkheden van domotica zijn zo divers dat het niet mogelijk is om alle mogelijk heden op te sommen.

 

Wat te denken van bijvoorbeeld één schakelaar waarmee u bij het verlaten van de woning al het licht kunt uitdoen en de rolluiken vanzelf omlaag gaan. Of een schakelaar naast uw bed waarmee u in paniek situaties alle verlichting kunt aanzetten. Een touchscreen scherm bij de voordeur waarop u kunt zien bij het verlaten van de woning waar nog licht brandt of welke ramen nog openstaan. Maar ook een simulatie is mogelijk waarbij het licht aan en uit gaat zoals u het de week voor vertrek bedient heeft, dit geeft kwaadwilligen het idee dat u thuis bent.

 

Maar op zakelijk gebied kan domotica ook uitkomst bieden, zo hoeft een conciërge bijvoorbeeld niet meer op het einde van de dag alle ruimtes af te lopen om het licht uit te doen en kan er een automatische melding naar een onderhoudsdienst gaan wanneer er lampen defect zijn, zodat deze zo spoedig mogelijk vervangen kunnen worden en de uitstraling van uw bedrijf op een hoog niveau blijft.

 

Voor domotica geldt: “The mind is the limit”, een domotica installatie kan heel eenvoudig gehouden worden, maar kan ook naar wensen van de klant uitgebreid worden.

 

 


 
 
copyright © 2006 MIAC electro v.o.f.